Επισκέψεις 2015

Πέμπτη, 07 Ιανουάριος 2016 23:16

Επίσκεψη των μαθητών της Ε' τάξης στο Μουσείο Ύδρευσης

Hεπίσκεψη των μαθητών της Ε’ τάξης στο Μουσείο Ύδρευσης στις 12-10-2015 ενθουσίασε τα παιδιά, που ενημερώθηκαν για την ιστορία υδροδότησης της πόλης μας, ζωγράφισαν και έγραψαν ποιήματα για το νερό και κυρίως έπαιξαν με τα παιχνίδια του νερού που υπήρχαν στον υπαίθριο χώρο του μουσείου.

Οι εκπαιδευτικοί

Κρινίτσα Μαρία Ε1

Φωτζιτζή Πολυξένη Ε2

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Ιανουάριος 2016 23:19
Τετάρτη, 13 Μάιος 2015 21:20

Επίσκεψη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης στο σχολείο μας.

Για 3η συνεχή χρονιά το Σχολείο μας  επισκέφτηκε το Σχολείο μας η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας  στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης  «Οι ορχήστρες του Δήμου Θεσσαλονίκης».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας γνώρισαν τα μουσικά όργανα που αποτελούν την ορχήστρα -έγχορδα, πνευστά, κρουστά-  και άκουσαν μουσική σε ήχους της jazz,  καθώς, επίσης,  και τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκη.

Η Διευθύντρια

Θεοδωράκη Κατερίνα

Τετάρτη, 13 Μάιος 2015 20:58

Σχετικά με την εκδρομή μας στο Λιτόχωρο

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Μάιος 2015 21:14
Κυριακή, 03 Μάιος 2015 21:51

Επίσκεψη στα Βυζαντινά και Ρωμαϊκά Μνημεία της πόλης της Στ' τάξης.

Στις 2/4/2015 οι μαθητές και οι μαθήτριες της  ΣΤ΄ τάξης  με τη συνοδεία των δασκάλων τους κ. Γιώργου Καμπούρη, κ. Πολυξένης Φωτζιτζή και κ. Κατερίνας Γεροκώστα  περιηγήθηκαν στα Βυζαντινά και Ρωμαϊκά Μνημεία της πόλης. Η ξενάγηση άρχισε από τις φυλακές του Γεντί Κουλέ και συνεχίστηκε στον Πύργο του Τριγωνίου. Στη συνέχεια διασχίσανε τα στενά σοκάκια της Άνω Πόλης και επισκεφτήκαν τη Μονή Βλατάδων, τη Μονή του Οσίου Δαβίδ και τη Μονή του Νικολάου του Ορφανού. Προχώρησαν προς την Εγνατία οδό και οδηγήθηκαν στη Ροτόντα και στην Αψίδα του Γαλέριου.  Πέρασαν από το Γαλεριανό Συγκρότημα και κατέληξαν στο Λευκό Πύργο, όπου και τους περίμενε το λεωφορείο για την επιστροφή στο σχολείο.

Σάββατο, 18 Απρίλιος 2015 20:56

Επίσκεψη της Α' τάξης στον πολυχώρο "Μικροί Ήρωες"

Τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015, οι μαθητές και οι μαθήτριες της  Α΄ τάξης  επισκέφτηκαν τον Πολυχώρο «Μικροί Ήρωες» στην Πολίχνη. Συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι Μικροί  Γεωργοί» πραγματοποιώντας διάφορες δραστηριότητες.

Μετά το τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος ψυχαγωγήθηκαν με αθλητικά παιχνίδια.  

Αποχώρησαν παίρνοντας μαζί τους ένα γλαστράκι από τα φυτά που φύτεψαν και την υπόσχεση πως θα τα φροντίζουν και στο σπίτι.       

Οι δασκάλες:

Α1-Τερζή Σοφία

Α2-Βασιλάκη Γλυκερία

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 18 Απρίλιος 2015 21:03
Σάββατο, 18 Απρίλιος 2015 12:31

Επίσκεψη στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή της Α' τάξης

Την Τετάρτη, 4 Μαρτίου  2015 οι μαθητές και οι μαθήτριες  της Α’ τάξης επισκέφτηκαν την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και  παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σιτάρι, από το χωράφι στο τραπέζι μας».

Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες γνώρισαν τον τρόπο καλλιέργειας του σιταριού  και τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν στις παλιότερες εποχές οι γεωργοί καθώς και τα σύγχρονα μηχανήματα. Στο τέλος, άλεσαν με μυλόπετρα σιτάρι και ζύμωσαν το δικό τους ψωμί.

Ήταν μια επιμορφωτική επίσκεψη και συνάμα πολύ ευχάριστη!

Οι δασκάλες:

Α1-Τερζή Σοφία

Α2-Βασιλάκη Γλυκερία

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 18 Απρίλιος 2015 12:47
Σάββατο, 18 Απρίλιος 2015 11:53

Επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μουσείο της Δ' τάξης

Στα πλαίσια του προγράμματος «Παραολυμπιακοί Αγώνες», οι μαθητές/τριες των δύο τμημάτων της Δ’ τάξης του σχολείου μας ,επισκέφθηκαν το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσ/νίκης και ξεναγήθηκαν στους χώρους του. Στο πρώτο μέρος της ξενάγησης οι μαθητές/τριες μας είδαν εκθέματα και άκουσαν τα πιο σημαντικά στοιχεία της ιστορίας των αγώνων.

Στο δεύτερο μέρος οι μαθητές/τριες μας συμμετείχαν σε τρία παραολυμπιακά αθλήματα: Γκόλμπολ - Μπότσια - Στίβος, τα οποία κέρδισαν το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών και ίσως τους έκαναν να βιώσουν την προσπάθεια των αθλητών που συμμετέχουν σε αυτούς τους αγώνες - τους Αγώνες της Ανθρώπινης Θέλησης - τους Αγώνες της Θέλησης για Δημιουργική Ζωή.

Γκόλμπολ. Αγωνίζονται άνδρες και γυναίκες με περιορισμένη όραση ή τυφλοί, σε δύο αντίπαλες ομάδες με τρεις παίκτες. Ένας παίκτης από κάθε ομάδα ρίχνει την μπάλα (με κουδουνάκια) προς το αντίπαλο τέρμα με στόχο να πετύχει γκολ. Ο αγώνας έχει δύο ημίχρονα των 10 λεπτών και νικήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα που θα πετύχει τα περισσότερα γκολ.

Μπότσια. Αγωνίζονται άνδρες και γυναίκες με εγκεφαλική παράλυση ή άλλη κινητική αναπηρία σε ατομικά, διπλά και ομαδικά αγωνίσματα. Σκοπός του παιχνιδιού είναι οι αθλητές να ρίξουν τις μπάλες τους όσο γίνεται πιο κοντά στην μπάλα στόχο. Κερδίζει ο αθλητής, το ζευγάρι ή η ομάδα που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία.

Στίβος. Αγωνίζονται άνδρες και γυναίκες από όλες τις κατηγορίες των αθλητών. Στους δρόμους χρησιμοποιείται ειδικό αμαξίδιο, ή τεχνητά μέλη στα κάτω άκρα, ενώ οι τυφλοί αθλητές τρέχουν με συνοδό.

Οι εκπαιδευτικοί : Ζαφειριάδης Μιχάλης

                              Γιαντσίδης Δημήτρης

                              Κρινίτσα Μαρία

                              Λιάκου Βασιλική

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 18 Απρίλιος 2015 12:10
Σάββατο, 28 Φεβρουάριος 2015 20:38

Επίσκεψη στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Ε' Τάξης

Στις 11/2/2015 η Ε' τάξη πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού όπου ολοκλήρωσε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Βυζαντινό κάστρο”. Ήταν μια επίσκεψη ωφέλιμη και συνάμα διασκεδαστική για τα παιδιά ,τα οποία δήλωσαν πως θα ήθελαν και στο μέλλον να επαναλάβουν κάτι ανάλογο!


Οι δάσκαλοι της τάξης:

Στεργιούδης Αστέριος
Μαζνέικου Αθανασία

Σάββατο, 28 Φεβρουάριος 2015 19:37

Επίσκεψη στο Παιδικό Μουσείο της Α' τάξης

Την Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015, οι μαθητές και οι μαθήτριες της  Α΄ τάξης με τη συνοδεία των δασκάλων τους επισκέφτηκαν το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα παιχνίδια ζωντανεύουν».

Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου, γνώρισαν μοναδικά παιχνίδια με τα οποία μεγάλωσαν παλαιότερες γενεές παιδιών.

Έπαιξαν, χάρηκαν, έφτιαξαν τη δική τους κατασκευή και έμαθαν πως με τη φαντασία ακόμη και το πιο απλό υλικό προσδίδει ουσία στο παιχνίδι.

 

Οι δασκάλες:

Α1-Τερζή Σοφία

Α2-Βασιλάκη Γλυκερία

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Φεβρουάριος 2015 19:52
Κυριακή, 08 Φεβρουάριος 2015 10:51

Παρακολούθηση Εκπ/κου Προγράμματος "Μέλι-το θαύμα της φύσης" από τους μαθητές της Β' τάξης

Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015 οι μαθητές της Β’ τάξης παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μέλι, το θαύμα της φύσης». Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες γνώρισαν τον τρόπο παρασκευής του μελιού και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι μελισσοκόμοι. Στο τέλος γεύτηκαν τα διάφορα είδη μελιού.


Οι δασκάλες της τάξης :

Β1 : Χατζόγλου Μαρία

Β2 : Νιανιοπούλου Φιλίτσα

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08 Φεβρουάριος 2015 10:55
Αναζήτηση
Ημερολόγιο

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Καιρός
Ποιός γιορτάζει;
Ανατ.: 02.59
Δύση: 18.00
Σελήνη
29 ημερών
Αγριππίνης μάρτυρος, Αριστοκλέους ιερομ., Δημητριανού διακόνου, Αθανασίου αναγνώστου
Σύνδεσμοι

Title

Title

Title