Επισκέψεις 2014

Δευτέρα, 12 Ιανουάριος 2015 00:18

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΧΑΡΙΣΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΟΠΗΣ

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014.

Περπατήσαμε ως το Χαρίσειο Γηροκομείο.

Στην  Άνω Τούμπα της Θεσσαλονίκης,

 στη Μαλακοπή.

Το Γ1 και το Γ2,

φορώντας κόκκινα σκουφάκια,

κρατώντας δώρα και τριγωνάκια,

για παππούδες και γιαγιάδες.

Όλοι συγκινήθηκαν,

όλοι χαμογελούσαν.

Θυμήθηκαν τα νιάτα τους,

όταν ήταν κι αυτοί παιδιά!

Ψάλαμε σε κάθε όροφο,

σ’ όλους τους γέροντες,

κάλαντα παραδοσιακά.

Γέμισε το κτίριο,

 φωνές ευχές και γέλια.

Γυρίσαμε στο σχολείο

 μ’ ένα μεγάλο χαμόγελο!

Τα παιδιά του Γι και Γ2

 

« Στο Χαρίσειο παραμονές Χριστουγέννων»

Τραγουδήσαμε!

Τραγουδήσαμε!

Τραγούδια μαγικά!

Μαγέψαμε πρόσωπα με χαμόγελα!

Τα δωράκια που τους δώσαμε

τους άρεσαν πολύ!

Χώρος ζωγραφικής εκεί,

με χειροτεχνίες όπου κι αν δεις.

Σχολικές φωτογραφίες παντού,

στο χώρο του σαλονιού.

Ωραίος τόπος!

Θα ξαναπήγαινα!

                                         Ελένη Γ1

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΧΑΡΙΣΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΟΠΗΣ

18/12/2014

 «Το Χαρίσειο Γηροκομείο φιλοξενεί τους ηλικιωμένους που δεν έχουν οικογένεια ή που η οικογένειά τους τούς έχει εγκαταλείψει. Στις 18 Δεκεμβρίου 2014 πήγαμε να τους πούμε τα κάλαντα. Τους δώσαμε χαρά και κουράγιο να συνεχίσουν τη ζωή τους. Μερικοί συγκινήθηκαν, μερικοί μας είπαν ότι είχαν καιρό να ακούσουν κάλαντα και μερικοί ότι θυμήθηκαν τα νιάτα τους όταν κι αυτοί μικροί έλεγαν τα κάλαντα, όπως και εμείς.»

«…Όταν φτάσαμε στο γηροκομείο είδαμε που είχαν στολίσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Οι γιαγιάδες και οι παππούδες που ήταν εκεί, χαρήκανε πάρα πολύ όταν μας είδανε. Τους χαρίσαμε και πολλά δωράκια , όπως κούπες, χαρτομάντιλα,  κάλτσες, μαντίλια. Λίγο πριν φύγουμε μας έδωσαν τις ευχές τους.»

«…Έξω από την πόρτα του γηροκομείου μας περίμενε μια κυρία για να μας ξεναγήσει στους χώρους του, στην τραπεζαρία και στα δωμάτια. Όλοι οι χώροι ήταν πολύ καθαροί. Οι ηλικιωμένοι φαινόταν ότι ήταν πολύ ευτυχισμένοι και ευχαριστημένοι από τους ανθρώπους που τους περιποιούνταν. Χάρηκαν που μας είδανε και αφού τους ψάλαμε τα κάλαντα, τους χαρίσαμε από κάτι που είχαμε φέρει μαζί μας…»

«…Φορέσαμε όλοι τα κόκκινα σκουφάκια μας, πήραμε τα τριγωνάκια μας και ξεκινήσαμε. Πήγαμε με τα πόδια γιατί δεν είναι πολύ μακριά από το σχολείο μας.

Το κτίριο ήταν μεγάλο και φαινόταν ωραίο. Οι ηλικιωμένοι μας υποδέχθηκαν με χαρά! Στην αρχή είπαμε τα κάλαντα στο ισόγειο, όπου ήταν συγκεντρωμένες στο εστιατόριο κάποιες κυρίες. Ύστερα ανεβήκαμε και στους υπόλοιπους ορόφους και ψάλαμε τα κάλαντα. Για να ακούγονται ωραία είχαμε και μουσικά όργανα μαζί μας. Οι δάσκαλοί μας παίζανε  κιθάρα και κλαρίνο, μια συμμαθήτριά μας μεταλλόφωνο και ένας συμμαθητής μου ντέφι.

 Ελπίζω να τους δώσαμε μεγάλη χαρά και να είναι καλά.» 

« Εγώ ένιωσα υπέροχα γιατί τους έκανα να γελάσουν και πάλι. Τους έδωσα την αγάπη που χρειάζονται και τους βοήθησα να ξανανιώσουν παιδιά όπως στη μικρή τους ηλικία.»

« …Οι γιαγιάδες και οι παππούδες φαίνονταν συγκινημένοι και προσπαθούσαν να μας πλησιάσουν ολοένα και περισσότερο. Εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι να ζήσουν τις γιορτές χαρούμενοι και να είναι πάντα υγιείς και ευτυχισμένοι»

Κείμενα μαθητών  του Γ1

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Ιανουάριος 2015 20:53
Δευτέρα, 12 Ιανουάριος 2015 00:08

Επίσκεψη της Γ΄τάξης στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014, τα δύο τμήματα της Γ΄ τάξης του σχολείου μας, επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Περπατήσαμε στους διαδρόμους και στις αίθουσες του Μουσείου, χωρίς να ενοχλούμε πολύ τους επισκέπτες, κάνοντας ησυχία … όσο μπορούσαμε. Κάθε φορά που μπαίναμε σε μια καινούργια αίθουσα, φωνάζαμε από ενθουσιασμό και τρέχαμε κοντά στα εκθέματα, ξεχνώντας κάποιες φορές τις οδηγίες που μας έδιναν οι κύριοί μας.

Γράφει σχετικά ο Γιώργος από το Γ1

«Μας έκαναν εντύπωση πολλά πράγματα. Μάθαμε ότι η Τούμπα της Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στην ομώνυμη συνοικία της πόλης μας, ήταν ο σημαντικότερος  οικισμός της εποχής  του χαλκού (1100-700 π. Χ.).  Είδαμε τα αρχαία ελληνικά γράμματα σκαλισμένα κεφαλαία, χωρίς τόνους, κολλημένα μεταξύ τους, πάνω σε μάρμαρα. Υπήρχαν πολλές παραστάσεις πάνω σε αγγεία. Είδα και πολλά αρχαία παιχνίδια! Τα παιχνίδια ήταν για αγόρια και κορίτσια. Υπήρχαν πολλές επιτύμβιες στήλες με δύο όψεις. Γνώρισα και κάποια μουσικά όργανα των αρχαίων όπως η λύρα και ο δίαυλος.  Έμαθα ότι οι αρχαίοι έδιναν πολύ μεγάλη σημασία στη γυμναστική.  Μου έκαναν εντύπωση τα πολλά ψηφιδωτά. Τα ψηφιδωτά έχουν πολλές μικρές πέτρες, με φυσικό χρώμα. Υπάρχει ακόμα και πράσινη πέτρα. Το ψηφιδωτό είχε από κάτω του λάσπη και πάνω του κολλούσαν τις πετρούλες.

 Είδα και χρυσό, αληθινό χρυσό, στην αίθουσα με τα χρυσά εκθέματα και τα χρυσά στέμματα.

Στον εξωτερικό χώρο του μουσείου είδα την αναπαράσταση των αρχαίων σπιτιών. Το τρίκλινο δωμάτιο είχε τρία κρεβάτια, γιατί «κλίνη» στα αρχαία ελληνικά σημαίνει κρεβάτι.»

Στο τέλος , πεινασμένοι καθώς ήμασταν, απλωθήκαμε στις σκάλες του μουσείου και φάγαμε ό,τι είχε ο καθένας μας. Περάσαμε πολύ όμορφα.

Τα παιδιά του Γ1 και Γ2.

Οι δάσκαλοι

Ατζέμης Γιώργος

Καψωμάνης Θεοφάνης

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Ιανουάριος 2015 00:15
Κυριακή, 11 Ιανουάριος 2015 23:07

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Στις 26/11/2014 οι μαθητές της Ε΄ τάξης του 23ου Δημοτικού Σχολείου επισκέφθηκαν το χώρο της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς και τον Ι. Ν Αγίου Δημητρίου.

Ενημερώθηκαν για τον ρόλο της στην οικονομική και πολιτιστική ζωή της Θεσ/νίκης, ενώ επισκέφθηκαν το μουσείο του αρχαιολογικού χώρου.

Τέλος, οι μαθητές επισκέφθηκαν τον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου, όπου εντύπωση τους έκανε η περίφημη κρύπτη.


Οι δάσκαλοι:

Στεργιούδης Αστέριος Ε1

Μαζνέικου Αθανασία Ε2

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Ιανουάριος 2015 23:12
Παρασκευή, 19 Δεκέμβριος 2014 18:02

Επίσκεψη στο Παιδικό Μουσείο της Δ' τάξης

Στις 12/12/2014 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης επισκέφθηκαν το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα « Τα παιχνίδια ζωντανεύουν ». Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου, γνώρισαν παιχνίδια με τα οποία διασκέδαζαν και ψυχαγωγούνταν παλαιότερες γενεές παιδιών και τέλος έφτιαξαν τη δική τους κατασκευή.

 

Οι εκπαιδευτικοί :

Γιαντσίδης Δημήτριος  Δ2

Κρινίτσα Μαρία  Δ1

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Δεκέμβριος 2014 18:10
Παρασκευή, 05 Δεκέμβριος 2014 06:45

Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης "Τα χρωματιστά συναισθήματα"

Τη Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014, οι μαθητές της Α΄ τάξης με τη  συνοδεία των δασκάλων τους επισκέφτηκαν  την παιδική σκηνή του θεάτρου Σοφούλη και παρακολούθησαν την παράσταση «Τα Χρωματιστά συναισθήματα».

Παρέα με τη Μελίνα και τον  Νέλο  Πινέλο  έμαθαν για τα συναισθήματα και τα χρώματα , ζωγράφισαν γι’ αυτά και στο τέλος κατάλαβαν πως αν τα συναισθήματα και η τεχνολογία συνεργαστούν, μπορούν κι  εκείνοι τη γνώση να χαρούν!

Ήταν μια διασκεδαστική και συνάμα επιμορφωτική επίσκεψη!

Οι δασκάλες:

Α1-Τερζή Σοφία

Α2-Βασιλάκη Γλυκερία

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Ιανουάριος 2015 21:54
Τετάρτη, 03 Δεκέμβριος 2014 17:50

Επίσκεψη στο Παιδικό Μουσείο της Β' τάξης

Την Πέμπτη 20/11/2014 τα παιδιά της Β΄τάξης επισκέφτηκαν το Παιδικό Μουσείο και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα παιχνίδια ζωντανεύουν».

Γνώρισαν παιχνίδια της παλιάς εποχής , έπαιξαν μ΄αυτά , έφτιαξαν καρουζέλ και δημιούργησαν φανταστικές ιστορίες. Η επαφή με τα παλιά παιχνίδια τους κέντρισε το ενδιαφέρον και τους χαροποίησε ιδιαίτερα.


Οι εκπαιδευτικοί :

Β1 : Χατζόγλου Μαρία
Β2: Νιανιοπούλου Φιλίτσα

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Δεκέμβριος 2014 18:08
Κυριακή, 23 Νοέμβριος 2014 17:22

Εκπαιδευτική εκδρομή στο οχυρό Ρούπελ των τάξεων Δ' και ΣΤ'

 Στις 30 Οκτωβρίου του 2014 η ΣΤ΄ και η Δ΄ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο οχυρό Ρούπελ με την ευκαιρία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν από στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους τόσο στον εξωτερικό χώρο του οχυρού όσο και στις υπόγειες στοές.


Οι δάσκαλοι των τάξεων:
Κρινίτσα Μαρία Δ1
Γιαντσίδης Δημήτρης Δ2
Καμπούρης Γιώργος ΣΤ1
Φωτζιτζή Πολυξένη ΣΤ2

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23 Νοέμβριος 2014 18:00
Τετάρτη, 18 Ιούνιος 2014 15:55

Τριήμερη εκδρομή της ΣΤ' τάξης στην Αθήνα και την Βουλή των Ελλήνων

To σχολείο μας και συγκεκριμένα τα 2 τμήματα της Στ' τάξης επισκέφτηκαν την Αθήνα στα πλαίσια της εκπαιδευτικής τους επίσκεψης στη Βουλή των Ελλήνων.

Στα πλαίσια της εκδρομής τους, επισκέφτηκαν επίσης τον Εθνικό κήπο δίπλα από το κτίριο της Βουλής , το Μουσείο της Ακρόπολης , πραγματοποίησαν περίπατο γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο και τέλος επισκέφτηκαν και  το Αττικό πάρκο.

Η εκδρομή πραγματοποίηθηκε κατά το διάστημα 3 με 5 Μαίου 2014.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Ιούνιος 2014 16:04
Δευτέρα, 02 Ιούνιος 2014 11:11

Επίσκεψη στο Noesis (Ε' - ΣΤ' τάξεις)

Eπίσκεψη στο Noesis

Οι μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης επισκέφθηκαν στις 20 και 21 Μαΐου το Noesis όπου   ενημερώθηκαν για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στα πλαίσια του προγράμματος «Μαθαίνω την αλήθεια , λέω όχι στο τσιγάρο.»

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί :

Γιαντσίδης Δήμητρης

Λαγού Άννα

Καψωμάνης Θεοφάνης

Μητσιοπούλου Χαρά

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Ιούνιος 2014 11:19
Τετάρτη, 14 Μάιος 2014 15:15

Ημερήσια εκδρομή στις Μουριές Κιλκίς

Την Πέμπτη 8 Μαΐου το σχολείο μας πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στην περιοχή Μουριές του νομού Κιλκίς.Τα παιδιά διασκέδασαν και παίξανε μεταξύ τους αλλά και με τους δασκάλους και τους γονείς τους όπως φαίνεται κι από τις φωτογραφίες παρακάτω.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Μάιος 2014 17:52
Αναζήτηση
Ημερολόγιο

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Καιρός
Ποιός γιορτάζει;
Ανατ.: 02.59
Δύση: 18.00
Σελήνη
29 ημερών
Αγριππίνης μάρτυρος, Αριστοκλέους ιερομ., Δημητριανού διακόνου, Αθανασίου αναγνώστου
Σύνδεσμοι

Title

Title

Title