Περιβαλλοντικά

Πέμπτη, 23 Μάιος 2013 08:16

Βιώσιμη πόλη

Στις 14 Μαΐου η Α και η Β τάξη του Σχολείου μας συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού στο χώρο του Δημαρχείου στα πλαίσια της παρουσίασης του πιλοτικού προγράμματος «Ενεργός πολίτης: Ερευνώ το σχολείο μου, τη γειτονιά μου και ενεργώ με όραμα το μέλλον».

Τα παιδιά ζωγράφισαν εικόνες για μια Βιώσιμη πόλη και τραγούδησαν τα τραγούδια που είχαν ετοιμάσει παρουσιάζοντας τις απόψεις τους στα παιδιά άλλων σχολείων της πόλης μας.

Η Α’ τάξη τραγούδησε το «τα δικά μας ΝΑΙ και ΟΧΙ»

Ενώ η Β’ τάξη τραγούδησε «την πιο ωραία γειτονιά»

Έκθεση εικόνων

Δευτέρα, 03 Δεκέμβριος 2012 09:41

Πράσινο εργοστάσιο

Στις 12 Οκτωβρίου, τα παιδιά της Ε΄ τάξης του σχολείου μας, επισκέφτηκαν το δάσος του Σέιχ Σου και παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με θέμα «Δάσος, το πράσινο εργοστάσιο».

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από την ομάδα, «Οι μικροί ήρωες», και τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με το βιωματικό τρόπο με τον οποίο έμαθαν σημαντικά πράγματα για το δάσος.

Στην αρχή έμαθαν πώς να δημιουργούν ασφαλές μέρος, για να ανάψουν φωτιά μέσα στο δάσος. Κουβάλησαν πέτρες και έκαναν έναν όμορφο κύκλο μέσα στον οποίο θα άναβαν τη φωτιά με ασφάλεια.

Στη συνέχεια, αφού άκουσαν με ποιο τρόπο μπορούν να προσανατολιστούν μέσα στο δάσος με πυξίδα ή με σημάδια που βρίσκουν στην ίδια τη φύση, διέσχισαν το δάσος και προσανατολίστηκαν με μεγάλη επιτυχία.

Η κατασκευή μιας όμορφης καλύβας με καλάμια και πευκοβελόνες ενθουσίασε στη συνέχεια τα παιδιά, που από το τίποτα έφτιαξαν μια υπέροχη καλύβα, τη στόλισαν με λουλούδια, έφτιαξαν αυλή με πασσαλάκια και δημιούργησαν μία ασφαλή εστία για τη φωτιά.

Τέλος, αγόρια και κορίτσια συναγωνίστηκαν στο ποιος θα φτιάξει την ομορφότερη φωλιά για πουλάκια.

Νικήτριες βγήκαν τα κορίτσια!!!!!!!!!!!!!!

Ένα πρόγραμμα, που κράτησε απασχολημένα ευχάριστα πάνω από τρεις ώρες τα παιδιά, μαθαίνοντάς τα πόσο ωραία είναι να βρίσκεται κανείς στο δάσος, πώς μπορεί να ζήσει μέσα σ΄ αυτό χωρίς να το καταστρέφει και με σεβασμό να απολαμβάνει όσα μπορεί να του χαρίσει.

Δευτέρα, 30 Απρίλιος 2012 00:00

Let's do it greece

Την Κυριακή 29 Απριλίου 2012, στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος καθαριότητας (let's do it greece), τα τμήματα του σχολείου μας (ΣΤ1, ΣΤ2) πρόσφεραν εθελοντική εργασία, καθαρίζοντας τμήμα του ρέματος της Τούμπας. Μπράβο στα παιδιά για την ευαισθητοποίηση και την αξιόλογη βοήθεια.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Οκτώβριος 2012 19:46
Αναζήτηση
Ημερολόγιο

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Καιρός
Ποιός γιορτάζει;
Ανατ.: 02.59
Δύση: 18.00
Σελήνη
29 ημερών
Αγριππίνης μάρτυρος, Αριστοκλέους ιερομ., Δημητριανού διακόνου, Αθανασίου αναγνώστου
Σύνδεσμοι

Title

Title

Title